Christelijke Basisschool De Til Thesinge

Kerkstraat 6 | 9797 PD Thesinge | Gemeente Ten Boer
T 050 302 11 72 | til@vcpong.nl


Schoolbreed schooljaar 2014/2015

Schoolreisje Nienoord Leek

Donderdag 21 mei '15 gingen we met de groepen 1 t/m 5 naar Landgoed Nienoord in Leek. We gingen in een oude bus van het busmuseum in Hoogezand. Dat was superleuk, opa Jan was de chauffeur. We hebben heerlijk gespeeld, patat gegeten met een ijsje. We maakten een ritje in de trein. Groep 4/5 mocht nog meedoen aan Expeditie Nienoord. Dat is een survivaltocht met spannende hindernissen. Wat een geluk dat we zo'n mooi weer hadden. We vonden het een superdag met juf Marije, meester Jelle, juf Enola en onze beide juffen Annelies en Annette.

 

Pasen CBS De Til

 

De grote rekendag 2015 op de Til

Perspectief tekendoos

 

 

Platte figuren in de ruimte

 

Kleine en grote lucifersdoosjes (met 10 Kleine doosjes)

 

De Grote rekendag 2015 - Middenbouw

Woensdag 25 maart vond de Grote Rekendag plaats. In de middenbouw ging het om "Keerkunst". Kunst dat omkeerbaar is. Dat deden de kinderen met zeshoeken, met cirkels, en ook een spel met kapla blokken werd keerkunst. De verschillende onderdelen kwamen in circuitverband voorbij. De kinderen waren erg enthousiast. "We hebben niet eens gewerkt vanmorgen!"

 

Grote rekendag 2015 - Onderbouw

 

Opening Vreedzame School blok 5: We dragen allemaal een steentje bij

 

Tutor lezen op De Til

Op De Til leest de bovenbouw met de middenbouw op dinsdag en donderdag van half negen tot kwart voor negen. We noemen dit ‘Tutorlezen’. Zo helpen de kinderen elkaar om beter te lezen en het leesplezier en de woordenschat te verhogen. Op onderstaande foto’s kunt u zien dat elk plekje in de school bezet is. Voor elke vakantie gaan we evalueren, tips aan elkaar geven en sommige duo’s en plaatsen veranderen.

 

Kerstviering 2014: Sterrenkinderen in de Kloosterkerk

 

Kerst 2014 CBS De Til

 

Sinterklaas op CBS De Til

Sinterklaas kwam dit jaar in een klein roeibootje aan in plaats van zijn vertrouwde stoomboot.

De kinderen van de bovenbouw hebben de prachtige surprises uitgepakt en een cadeautjesspel gespeeld. Op de pagina van de bovenbouw kunt u hier de foto’s van vinden.

De kinderen van de midden- en bovenbouw hebben een circuit gedaan waarbij de volgende onderdelen aan bod kwamen: Pietengym, speculaaspop versieren, bezoek aan Sint en de pieten, twister spelen een het bekijken van een prachtige voorstelling.

Na een zeer geslaagde en gezellige ochtend gingen Sinterklaas en de Pieten weer richting huis.

 

Voorstelling Golf. Voor de kinderen van de Til.

Donderdag 13 November. Theatergroep Heisa speelde een voorstelling voor alle kinderen van CBS De Til in het Trefpunt. Toen we binnen kwamen zagen we twee vrouwen op palen zitten met een helm op en plastic huishoudhandschoenen aan. En ze maakten het geluid van een meeuw. Ze  zeiden heel vaak hetzelfde, want ze vonden het spannend dat ze op een cruise gingen. Het was namelijk hun eerste keer.

Later speelden ze twee tantes en die waren bezorgd, want hun neefjes zaten op een schip en die moesten karamels mee brengen, maar  in het verleden zijn de neefjes met de boot al een keer omgeslagen. 

Daarna speelden ze de neefjes: Pier en Bonk, die op een boot zaten. Ze gingen eten en één had een boterham met pindakaas, maar hij miste nog wat, dus ging hij naar de kelder om sambal te pakken en toen at de ander zijn boterham op. De ander had spaghetti en vissticks. Het ene neefje vond dat niet leuk en spoot bijna sambal in de ander zijn gezicht, maar in plaats daarvan gingen ze weer verder. En toen waren ze weer tantes. Het decor hadden ze gemaakt van blokken die aan alle kanten beschilderd waren. Soms was het een boot, dan weer een woonkamer. En op het eind kregen ze nog een cadeautje van de lief en leed commissie.

De onderbouw moest heel hard lachen om hoe ze deden, de middenbouw moest wat meer lachen om de grapjes. En de bovenbouw moest meer om de woordgrappen lachen.

Dit is geschreven door Sander Ganzeveld en Arjen Plijter .

 

 

Afsluiting Kinderboekenweek 2014

Vanmiddag hebben we tijdens een feestelijke bijeenkomst de kinderboekenweek afgesloten. De jury heeft, begeleid met spannend tromgeroffel van Arjen, bekend gemaakt wie de gouden en zilveren griffels en penselen gewonnen heeft. Voor alle kinderen was er een oorkonde, want het was heel moeilijk kiezen, omdat iedereen zo goed zijn best heeft gedaan. Daarna hebben we genoten van de heerlijke hapjes die de kinderen klaargemaakt hadden.

In de gang tussen groep 4/5 en het speellokaal staat het "boekenleenkastje". Uit het boekenleenkastje kunnen kinderen en volwassenen boeken lenen. Dit zijn boeken die er door andere kinderen/volwassenen zijn ingelegd.

Heeft u thuis boeken die u wel kwijt wilt en die de moeite van het gelezen worden waard zijn dan kunt u deze in het kastje leggen. U krijgt de boeken niet weer terug want het worden zogenoemde ‘zwerfboeken’.

 

Kinderboekenweek 2014; Thema Feest

Donderdag 9 oktober hebben wij de Kinderenboekenweek feestelijk met elkaar geopend. De juffen hebben het boek "Een taart voor kleine beer" geschreven door Max Velthuijs uitgebeeld.
Na afloop kregen alle kinderen een lekker stuk taart, gebakken door moeders. Hieronder kunt u de foto's bekijken en/of downloaden.
 
 

 

Vreedzame School blok 2

De middenbouw heeft blok 2 van de Vreedzame School geïntroduceerd voor alle leerlingen. In het komende blok leren de leerlingen het begrip ‘conflict’, en ze krijgen zicht op hoe je kunt reageren op een conflict. Na dit blok verwachten we van de leerlingen dat ze zelf, met behulp van een heel eenvoudig stappenplan, hun conflicten zelf oplossen.

 

Start schooljaar 2014-2015

Maandagmorgen 18 augustus begon het schoolleven weer, na lang of kort weg te zijn geweest, ver of dichtbij. Terug waren we allemaal en dat stemt tot dankbaarheid.
Er waren kinderen die voor het eerst De Til binnenstapten, anderen leren dit jaar lezen, maken kennis met aardrijkskunde, geschiedenis of Engels en de leerlingen uit groep 8 begonnen aan hun laatste jaar op de basisschool. Verschillende ervaringen en verschillende verwachtingen.

De kinderen werden ’s morgens in de klas opgewacht door hun leerkracht en ’s middags stond er voor de ouders en iedereen die De Til een warm hart toedraagt een kopje koffie of thee klaar kon er kennis gemaakt worden met de nieuwe (waarnemend) directeur..
We wensen kinderen, ouders, team en iedereen die zich bij De Til betrokken voelt een heel goed schooljaar toe. En tot slot: Samen, kinderen, ouders en leerkrachten vormen wij CBS De Til.